Waarom paarden/natuur

Authenticiteit
Mensen gaan zich soms anders voordoen dan ze zich voelen. Paarden voelen feilloos aan wat er in je omgaat en gaan hierop reageren. Het paard maakt ons bewust van onze eigen authenticiteit. Ons voelen, denken en doen moet gelijk lopen!

Door hun gevoeligheid zien ze dwars door patronen, maskers, onbewuste patronen en overtuigingen heen.

Biofeedback
Het paard geeft een directe en eerlijke feedback en heeft daarbij geen oordeel over wat je zelf als negatief of positief ervaart. Hierdoor krijgt de deelnemer ruimte om te oefenen en te experimenteren met nieuwe inzichten en vaardigheden. Het niet krijgen van een oordeel is voor de deelnemer een kans om een veilige/betrouwbare relatie aan te gaan.

Hier en nu
Paarden leven in het hier en nu. Ze zijn niet bezig met gisteren of morgen, maar enkel met het moment zelf. Enkel het huidige moment is er. Je maakt terug contact met je lichaam, emoties en de natuur.
Ook de natuur heeft het effect van het hier en nu. Je focus ligt bij de omgeving (natuur) en hiervoor heb je al je zintuigen nodig. Je zintuigen bepalen je gedachten. Want je denkt aan wat je ziet, voelt, ruikt, proeft en hoort.

Effect van beweging
Wandelen brengt je in beweging, letterlijk en figuurlijk. Alles wat vast lijkt te zitten in je hoofd, komt gemakkelijker van zijn plek. Je gaat je beter voelen in plaats van steeds na te denken. Het is bekend dat wandelen endorfine opwekt, een hormoon dat ons alerter maakt, beter doet denken en op idee├źn doet komen. Het versnelt het innerlijk proces en dus ook het proces van de deelnemer.

Buitenlucht en natuur
Buiten zijn in het groen, tussen de dieren, heeft een versterkend effect op de coaching. Je kan onmiddellijk aan de slag met nieuwe inzichten en je kan ervaringen opdoen door het contact met de paarden/natuur.

Geen gesprekstherapie op een stoel tussen vier muren, wel een intense ervaring in de natuur waarbij je uitgedaagd wordt om te reflecteren over je eigen vaststellingen.

 

 

Azira-Wandeling-Gerhagen-Therapie-met-paarden