Recensies

Recensie individuele sessies (met paarden)

J. 27/01/2020 (omwille van de privacy worden er geen namen vermeld).

Na ongeveer 15 jaar in de “traditionele geneeskunde” de oplossing te zoeken, ben ik eindelijk bij de persoon terecht gekomen die mij handvaten bied i.p.v. je gewoon een uur te laten praten. Geen medicatie, geen gedwongen opname en geen etiketten plakken. Geen saaie kamers waar je ongemakkelijk in een stoel moet zitten vertellen over je problemen, terwijl die andere persoon dingen opkribbelt en tegelijk probeert heel oprecht geïnteresseerd te lijken. Nooit kom je tot een oplossing, het lijkt wel alsof ze je nooit de oorzaak helpen vinden.

Uiteindelijk ben ik in contact gekomen met EigenWijs. Had ik dit maar veel eerder gevonden. Maar ik dacht dat hippotherapie enkel voor kinderen en volwassenen met een beperking was. Zelf heb ik al jaren paarden en heb al veel van hen geleerd, denk maar aan “je paard is je spiegel”. Zelf weet ik dat ik mij heel goed kan ontspannen tussen mijn paarden, ik kom daar tot rust. Dus ik dacht bij mezelf ‘waarom niet EigenWijs?’ De drempel voelde heel laag aan, want het is tussen paarden in de natuur met een gevoel van vrijheid! De eerste ontmoeting was een intake gesprek…..nee eh…maar Mira verzekerde mij dat dit zowat de enige keer was dat we aan een tafel gingen zitten.

De volgende sessie gingen we er echt mee aan de slag. Lekker buiten tussen de paarden, in comfortabele buitenkledij. Als je langs 1 van haar paarden staat heb je meer het gevoel dat je een leuke babbel gaat houden dan dat over je problemen ‘moet’ praten. Ik moest een paar oefeningen doen en daardoor werden er al gauw dingen duidelijk voor mij. Wauw, op de eerste sessie vielen er al puzzelstukjes op zijn plaats!! Ook kreeg ik direct een opdracht mee.

Ondertussen heb ik al meerdere sessies achter de rug. Het is nog steeds leuk en ik leer nog altijd bij over mezelf en ik voel dat ik sterker word en het verleden zo minder vat op mij heeft. Ik raad het iedereen aan, tenslotte wat heb je te verliezen…. Kies om terug jezelf te vinden!! Op zijn EigenWijs!!!

 

Recensie individuele coaching sessies (met paarden)

G. 27/07/2020 (omwille van de privacy worden er geen namen vermeld).

Met een klein hartje ben ik naar mijn eerste coachingssessie/kennismakingsgesprek gegaan. Aangezien ik toch wel een hele rugzak heb, zelf dochter van een narcistische ouder, alleenstaande mama van 3 kinderen, 2 ex-partners dus ook al 2x terug van 0 mogen opstarten,… fulltime werken gaan, kinderen opvoeden, een huishouden runnen… dus deze combinatie is helemaal niet zo evident.

Doorheen de coachingssessies heb ik heel wat mooie inzichten mogen ontvangen van Azira. Zo heeft ze mij laten zien dat ik mijn eigen rol mag opnemen, mijn eigen leven in handen mag nemen en mijn eigen leven mag leiden zoals ikzelf dat wil. Via Indy mocht ik zien dat ik zachter voor mezelf mocht zijn en dat ik “goed genoeg” ben.

Dankzij deze 3 dames heb ik mijn angst in de ogen durven kijken, mijn angst om te falen in al mijn rollen. Deze angst doorvoelen en doorademen. Want het gevoel angst mag er zijn, net als alle andere gevoelens, maar het mag me niet blokkeren of tegenhouden om mezelf te zijn.

Allen samen hebben we veel oefeningen gedaan om mijn (zelf)vertrouwen terug op te bouwen.

Ondertussen staan we bijna 2 jaren verder, en wat een groei heb ik doorgemaakt dankzij Mira, Azira en Indy. Ik heb een eigen huisje met tuin gekocht. We hebben een hond en enkele kippen. De kinderen gaan naar een andere school, en bloeien meer open. Ik combineer 2 deeltijdse jobs en ben aan het uitkijken om op te starten als kindercoach in bijberoep.

Ik geloof terug in mezelf, ik sta meer in mijn kracht en benut mijn talenten en ik heb terug vertrouwen in de toekomst. In mijn eentje was me dit allemaal niet gelukt, maar met de coachingstechnieken en het geduld van Mira de energie van de paarden sta ik vandaag weer stevig op mijn (eigen) benen!

Recensie J

Recensie (rij)lessen (paard van EigenWijs)

Nika 31/01/2020

Zeer blij dat onze dochter hier les volgt!
Er wordt rekening gehouden met het tempo onze dochter.
Ook leert ze hier dat er meer bij paarden komt kijken dan enkel het paardrijden.
Mira is heel geduldig en geeft onze dochter enorm veel zelfvertrouwen! De paarden zelf zijn echte schatten, onze dochter kijkt echt uit naar elke les! Een echte aanrader voor iedereen!

 

Recensie (rij)lessen (paard van EigenWijs)

Greet 03/02/2020

Fantastische opleiding.
Na jaren van angst eindelijk op een paard kunnen zitten.
Zaaaaaalig!!!

Recensie (rij)lessen (paard van EigenWijs) 

Sophie 14/02/2020

FANTASTISCH!!! De rust en kalmte waarmee we aan de slag gaan doet me deugd. Slowing down, met professionele uitleg over elke stap. Met liefde voor haar paarden, ze hebben een heel goed leven!! Het gaat niet alleen om snel snel leren rijden, het gaat om een band opbouwen, verzorgen en communiceren (non-verbaal). Ik ben 42 jaar en het zijn mijn eerste stappen maar ik heb er nog geen seconde spijt van. Wel dat ik pas zo laat ben begonnen . Elke week kijk ik hard uit naar de les. Zalig hoe Mira het allemaal aanpakt.

Recensie (rij)lessen (met eigen paard)

Carla 19/09/2020

Mira is such a magical and amazing coach, instructor and person! In the few months i have had lessons with her I have learnt SO MUCH more than with traditional stable yards. The traditional way did not make me feel comfortable and safe but Miras natural horsemanship helps you and your horse feel connected and BOTH you AND your horse feel safe! I would highly recommend anyone, beginner or not to work with Mira as it has been such a eye opening and amazing experience. THANK YOU MIRA!