Individuele sessies

Welke setting past het best bij jou?

Kies je voor coachen met paarden? Of kies je liever voor coachen in de natuur, zonder paarden?
Het kan vanaf 6-jarige leeftijd!

Het is belangrijk om te kiezen voor een setting wat juist aanvoelt, enkel zo kunnen we veilige plaats creëren.
Een lichaam onder stress is namelijk opzoek naar alle gevaar ook al is het niet acuut aanwezig. Een setting kiezen die niet goed aanvoelt zou dus niet verstandig zijn. Niet enkel de setting is belangrijk ook IK moet veilig genoeg aanvoelen!

Praktisch:
Coachen in de natuur, zonder paarden. 
Gaat zoals de naam het zegt door in de natuur. Dit kan op de locatie zelf zijn of we kiezen voor een wandeling in de nabije omgeving.

Voor het coachen met de paarden is ervaring hebben met paarden niet noodzakelijk, wel is de motivatie om met hen te willen werken belangrijk. Tijdens de sessies kan er zowel langs (90%), als op het paard gewerkt worden. Dit steeds op eigen tempo, met oog voor de veiligheid van iedereen.

Het intakegesprek:

Het intakegesprek is er om kennis te maken met mij, de setting, de manier van werken, het achterhalen van noodzakelijke informatie en de nodige vragen te stellen. Nadien je kan kiezen om de sessies op te starten of niet.

Bij kinderen en jongeren

tot en met 16 jaar zijn de ouders nauw betrokken.
Het intakegesprek (-16jarige) is eerst zonder het kind of de jongere zodat de ouders hun bezorgdheden en vragen kunnen stellen.
Let op! De eigen motivatie van het kind of jongere is zeer belangrijk, zonder dit kunnen we niet aan de slag gaan. Het is wel mogelijk dat je als ouder(s) de sessies volgt om zelf met je hulpvraag aan de slag te gaan.

De sessies

Als we kiezen om de sessies op te starten gaan we tijdens de eerste sessies verkennend kijken naar jouw hulpvraag, de vraag waarvoor je naar EigenWijs gekomen bent.

Nadien gaan we samen (met het paard) jouw traject aan om je op weg te helpen naar je eigen wijsheid.  We zijn niet opzoek naar oplossingen omdat sommige dingen nu eenmaal niet op te lossen zijn. Wel gaan we intens voelen, praten en ervaren. We willen een holistische balans waarbij fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel een evenwaardige plaats heeft.

Wijs slaat niet enkel op de wijsheid, maar indien je voldoende wijs/bewust bent geworden over het gehele plaatje kan je in staat zijn om de identiteit die je hebt ontdekt of herontdekt wijs te vinden (tof, aangenaam).

Het aantal sessies ligt nooit vast en is individueel verschillend, mits samenspraak kunnen de sessies steeds beëindigd worden.